Tocmai pentru că astăzi sărbătorim şi prima zi de Paşte, dar şi 1 mai muncitoresc, românii s-au trezit într-o dilemă: ce să pună pe grătar: friptură de miel sau mititei şi pulpe de pui? O alegere destul de dificilă pentru mulţi turişti din Staţiunea Buşteni, care au ajuns, până la urmă, să mănânce de toate. Aşa că toată Valea Cerbului a fost învăluită în fum de grătar, iar din boxe au răsunat melodii pentru toate gusturile.
Turiştii aflaţi la munte au preferat să se adune în jurul focului şi să se bucure de masa de sărbătoare în aer liber, chiar dacă s-au lovit de dilema sărbătorii - Paşte sau 1 mai? Ca să fie toată lumea mullţumiă, pe Valea Cerbului au sfârâit grătarele pline şi cu cotlete de miel, şi cu pulpe de pui. Şi cum de la orice sărbătoare nu putea lipsi vedeta, micul nostru tradiţional a pus capăt oricăror divergenţer culinare.
Un mic, o friptură, aşa ne place nouă. Cu prietenii, suntem 10, 20 de maşini.
Un mic, o bere, o firpturică... pestele, avem un peste de 8 kile. Ceafă de porc, de post.
Ne distrăm şi noi, e Paştele.
Ce puneţi pe grătar?
Carne de porc de miel, peşte tot ce trebuie.
Şi în pahare?
În pahare vin cât pot.
Carnati, pulpiţe, urmează şi mielul , ţuiculiţa, vinul de casă.
Şi, ca să se mai încălzească, pe lângă bere, turiştii şi-au umplut paharele cu ţuică şi vin.
Ne distrăm de minune.
Chiar dacă nu e foarte cald v-aţi încălzit?
Ne-am încălzit la un grătar, la un păhărel de vini?or suntem cu familia.
E super, tocmai de la Moreni venim, ne place zona, în fiecare an aici de petrecem Paştele.
De la petrecerile în aer liber nu a lipsit nici muzica.
Pentru cei care mai vor şi mâine să încingă grătarul în aer liber, înainte de a luat drumul spre casă, meteorologii anunţă o scădere uşoară a temperaturilor şi cer înnorat toată ziua, însă nu va ploua.