Inainte de Saptamana Mare, cand ne pregatim sa facem listele de cumparaturi necesare prepararii deliciilor de pus pe masa de Paste, Chef Paul Siserman ne propune un preparat de suflet: Pasca fara umplutura de branza.
“Pasca este elementul care intregeste masa de Paşte, iar in Maramures (parte a tarii de care am prins mare drag, chiar daca sunt clujean) dar si in multe dintre judeţele din Ardeal pasca se pregateste fara umplutura de branza. Este pasca din aluat de cozonac, cea care poate fi mancata alaturi de drob si de friptura. Aceasta se coace doar in Sambata Mare si nu este Pasca (ci doar o simpla coca) daca nu este dusa la biserica in Noaptea de Inviere (alaturi de oua rosii si carne de miel), pentru a fi sfintita. Am sa impartasesc cu voi reteta acestui preparat minunat.”
INGREDIENTE:
1 kg faina
50 gr drojdie
1,5 pahar mare de lapte
200 gr ulei
50 gr unt topit
8 oua
300 gr zahar
2 linguri smantana
1 lingurita sare
un ou pentru uns