Cum a luat nastere asociatia vanzatorilor de bere din Washington?

Cum a luat nastere asociatia vanzatorilor de bere din Washington?

NBWA constituie Asociatia Nationala a Vanzatorilor de Bere. Fondata in 1938, National Beer Wholesalers Association (NBWA) este o asociatie comerciala care reprezinta interesele celor 3.300 de distribuitori independenti de bere autorizati.

Ce este NBWA?

NBWA lucreaza la consolidarea sistemului de reglementare a alcoolului bazat pe stat, care faciliteaza o piata ordonata; creeaza un sistem transparent si responsabil de distributie a alcoolului, care protejeaza consumatorii americani; Si nu in ultimul rand care promoveaza responsabilitatea in fabricarea, distributia, vanzarea si consumul de alcool.

Declaratie de misiune

Scopul Asociatiei Nationale a Vanzatorilor de Bere este de a oferi un leadership care imbunatateste industria de distributie independenta a berii; de a pleda in fata guvernului si a publicului; e aincuraja consumul responsabil de alcool; si de a oferi programe si servicii care sa beneficieze membrilor sai.

Introducere

Asociatia Nationala a Vanzatorilor de Bere (NBWA) a devenit, in anii 1990, unul dintre cele mai puternice grupuri de lobby de pe Capitol Hill. Sondajele realizate de Birnbaum asupra grupurilor de lobby din Washington pentru revista Fortune (1997, 1998, 1999, 2001) ofera un indicator in ceea ce priveste gradul de dezvoltare al NBWA. Aceste sondaje cer membrilor membrilor Congresului si ai lobbyistilor superiori sa evalueze influenta politica exercitata de asociatiile comerciale, de sindicate si de grupurile de interese.

De altlfel, Asociatia Nationala a Vanzatorilor de Bere a inregistrat progrese extraordinare, astfel incat:

A ocupat locul treizeci si patru in 1997;

A trecut pe locul douazeci si patru in 1998;

In anul 1999, a ocupat locul 19

Iar, intr-un final, pana in 2001 a fost clasata a opta cea mai puternica grupa din Washington.

De asemenea, mentionam faptul ca NBWA are aproximativ 2.000 de membri si un buget anual de 6 milioane de dolari.

Conducerea NBWA

Imbunatatirea constanta a modului in care este perceputa NBWA la Washington este inseparabila de influenta actualului presedinte, numit Dr David Rehr, cel care a fost responsabil pentru initierea si punerea in aplicare a strategiei de afaceri guvernamentale NBWA in anii 90. In timp ce era licentiat in 1980, Rehr a fost voluntar intr-o campanie electorala a Congresului. Candidatul republican pe care l-a ajutat a castigat si l-a dus pe Rehr la Washington. In decembrie 1986, Rehr a fost numit reprezentant legislativ (ulterior director adjunct pentru relatiile guvernamentale federale) la Federatia Nationala a Afacerilor Independente.

Rehr s-a alaturat NBWA in calitate de vicepresedinte (Afaceri guvernamentale) in 1992. La vremea respectiva, eforturile de lobby ale NBWA s-au indreptat in mare masura catre guvernele de stat, iar majoritatea contactelor sale din Congres au fost democratii. Numirea lui Rehr a fost menita atat sa ofere organizatiei o expertiza mai mare in lobby-ul la nivel federal, cat si sa consolideze legaturile NBWA cu membrii Partidului Republican.

Ulterior, in ianuarie 2000, David Rehr a fost numit presedinte si CEO al Asociatiei Nationale a Vanzatorilor de Bere, fiind responsabil de toate activitatile organizatiei, de personal si de bugetele. In acest rol, el continua ca lobbyist-sef al Congresului NBWA si actioneaza ca purtator de cuvant al presei nationale.

viewscnt

Din aceeași categorie