Juriul se pregăteşte să noteze cele 6 regiuni care candidează la titlul de Destinaţia anului 2021 în România

Juriul se pregăteşte să noteze cele 6 regiuni care candidează la titlul de Destinaţia anului 2021 în România

Intrăm în linie dreaptă spre marea finală. Juriul competiţiei Destinaţia anului 2021 în România este gata să voteze cele 6 finaliste. Antreprenori de top, cunoscuţi pentru implicarea lor în promovarea turismului românesc,  sunt membri ai juriului.

Felix Tătaru este un nume ce nu mai are nevoie de caracterizare.  Este antreprenor în domeniul comunicării şi educaţiei, co-fondator al Radio Itsy Bitsy, al Institutului Dezvoltării Personale şi a mişcării educative non-profit www.SuperTeach.ro şi director al GMP Group. Este iniţiator şi Preşedinte al Conferinţei Globale a IAA, www.Creativity4Better.com, care a ajuns la a 5-a ediţie şi se desfăşoară la Bucureşti.  Din 2020, Felix este implicat în construcţia şi promovarea brandurilor de oraş şi regiune şi în prezent înfiinţează, alături de mai mulţi experţi internaţionali şi naţionali, Institutul pentru Oraşe Vizionare (IOV).  “Consider că oraşele şi regiunile pot avea un impact major în bunăstarea, dezvoltarea şi împlinirea oamenilor.  Un brand puternic al locului în care trăieşti are puterea de a implica oamenii în comunitate, de a-i stimula să-şi afirme identitatea locală şi să-şi pună în valoare propriile daruri şi aspiraţii.  Pentru aceasta este nevoie de o abordare vizionară în dezvoltarea regiunilor şi oraşelor noastre că branduri dezirabile pentru locuitori, turişti şi investitori”, spune Felix Tătaru, Preşedinte al Institutului pentru Oraşe Vizionare, (IOV).

Acestuia i se alătură Raluca Jianu, antreprenor cu peste 10 ani experienţă în marketing şi comunicare. Pasionată de turismul experienţial, Raluca a lansat în 2019 Ferestroika iar în 2020 a pus bazele EpicVisits.com alături de alţi trei antreprenori. Epicvisits.com este o platformă de călătorii self-service care promovează cele mai valoroase iniţiative turistice din România. “Am pornit la drum cu Epicvisits.com din dorinţa de a crea o comunitate de călători şi gazde care preţuiesc calitatea mai presus de orice.  Intuiam potenţialul enorm pe care îl are România, dar descoperirile pe care le-am făcut în ultimul an au întrecut aşteptările: locuri de cazare incredibile, peisaje care îţi taie răsuflarea, experienţe autentice prin care te conectezi cu istoria, aventuri în sălbăticie sau retreat-uri care apar în topurile celor mai mari publicaţii din lume. România are multe de oferit şi aştept cu entuziasm şi emoţie jurizarea de la Destinaţia Anului. Evaluarea mea se va baza pe două criterii principale: ospitalitatea şi factorul epic (acel element care asigură o experienţă memorabilă: poate fi un loc, o privelişte sau o activitate).

Cezar Dumitru este cel de-al treilea membru al juriului.  Om de marketing, publicitate şi turism, el a lucrat timp de mai bine de 25 ani în comunicare. Din 2009, scrie un blog de călătorii care a devenit unul dintre cele mai citite bloguri de profil din România. Cezar a călătorit în 133 ţări ale lumii, dar şi în 36 judeţe ale României, multe dintre poveşti regăsindu-se pe blogul lui. A participat în peste 100 programe de promovare turistică atât în România, cât şi peste hotare. “Este o onoare deosebită pentru a intra în juriul prestigiosului proiect Destinaţia Anului. Voi judeca bazat pe filmele pe care le voi vedea şi mai puţin pe amintirile proprii pentru a putea să pun toate cele şase destinaţii pe acelaşi "palier".”

Procesul de votare începe din 17 iulie! Până pe 29 August, publicul poate vota oricare din cele 6 destinaţii finaliste pe www.destinatiaanului.ro. După închiderea votului publicului, pe 30 august, exploratorii şi juriul vor acorda puncte candidatelor, după ce au vizionat toate cele 6 episoade ale emisiunii difuzată de Prima TV în fiecare sâmbătă, de la 17.30.

Pe 4 Septembrie vom afla regiunea care a reuşit să îi cucerească pe exploratori, juraţi, dar şi pe cei care vor vota în platformă. Aceasta va primi, într-un episod final al emisiunii de la Prima TV, titlul de Destinaţia Anului 2021 în România.

Pentru acest titlu au intrat în competiţie zeci de locuri din România, nominalizate în platformă de mii de internauţi. După prima etapă, cea a nominalizărilor făcute de public, doar primele 6 au intrat în cursa pentru titlul de Destinatia anului 2021 în România. Acestea sunt Banatul Montan, Brăila, Delta Dunării, Iaşi, Ţara Maramureşului şi Oradea.

Mai multe detalii despre campanie pot fi accesate pe https://www.destinatiaanului.ro/

viewscnt

Din aceeași categorie