Nou marcaj rutier în Bucureşti

Nou marcaj rutier în Bucureşti

În cel mult 2 luni, şoferii care trec prin Bucureşti vor întâlni în trafic un marcaj rutier în premieră. În intersecţiile în care acesta va fi instalat, conducătorii auto trebuie să ştie că primii 3 metri dinaintea semaforului sunt destinaţi exclusiv bicicliştilor şi celor care merg pe trotinetă. Amenzile pentru nerespectarea noilor reguli este usturătoare. Reprezentanţii asociaţiilor de biciclişti, şoferii şi pietonii sunt revoltaţi de decizie. Singurul care crede că este o idee bună este iniţiatorul proiectului.

Încălcarea noii reguli va atrage după sine o amendă de 725 de lei. În varianta maximală, sancţiunea poate merge până la suspendarea dreptului de a conduce pe 30 de zile. Iniţiativa nu este însă pe placul bucureştenilor.

Nemulţumiţi sunt şi reprezentaţii bicicliştilor. În loc să îi protejeze, ei cred că noua regulă nu va face decât să sporească numărul de accidente.

Am adresat toate aceste întrebări iniţiatorului proiectului

Specialiştii spun că pentru a da rezultate, implementarea noului tip de marcaj ar trebui să vină la pachet cu sporirea numărului de kilometri de piste destinate celor pe 2 roţi.

În Bucureşti, există doar 16 kilometri de piste pentru bicicletă. În capitala vecinilor noştri maghiari numărul acestora trece de 200.

viewscnt

Din aceeași categorie