Paradontoza constă în inflamaţia de la nivelul gingiilor, ce se găseşte cu precădere atât la tineri, dar şi la adulţii trecuţi de 40 de ani, şi nu numai. În cazurile severe ale acesteia, efectele sunt ireversibile, caz în care se va distruge atât gingia, rădăcina dintelui, ajungându-se până la căderea definitivă a acestora.
Aparitia si ameliorarea paradontozei poate fi tinuta sub control cu o igiena orala mai mult decat atenta si impecabila dar si cu ajutor din partea stomatologului dumneavoastra. Pe langa acestea doua de mai sus, va voi prezenta in cele ce urmeaza, o serie intreaga de tratamente pentru paradontoza naturale, pentru a depasi aceasta afectiune, acasa.
Frunze de maselarita
Prima din aceasta lista este maselarita, cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri si chiar si de la bunicii nostri, folosita, in special pentru durerile de dinti. Tratamentul se tine timp de 7 zile consecutiv si este alcatuit dintr-o tinctura din frunzele de maselarita. Aveti grija sa administrati dimineata si sa nu inghiti deoarece este o planta extrem de periculoasa. Doar clatiti.
Propolisul
Tratamentul pe baza de propolis se urmeaza atat cat este necesar, pana gingiile se vindeca. Sa clateste cavitatea bucala cu un amestec alcatuit din 40 picaturi de propolis cu 50 ml de apa sau doar mestecati si apoi inghititi, cca 4 gr de propolis, in stare naturala.
Uleiuri benefice pentru durerile de gingii
Dupa spalatul pe dinti, de seara, va puteti face un masaj al gingiilor cu ulei de masline deoarece aceste este cunoscut in aceasta problema, cum ca ar cicatriza ranile dar si ar ameliora durerile cauzate de paradontoza. Daca nu doriti ulei de masline, puteti merge pe ulei de susan sau puteti alterna. Se utilizeaza cateva picaturi pe un deget foarte curat si se maseaza cat se poate de usor, timp de 3 luni de zile, pentru a va bucura de efecte de lunga durata, scrie clicksanatate.ro.
Castravetele
Castravetele este unul dintre legumele cu efecte binefacatoare asupra paradontozei si efectele acesteia. Se consuma sub forma naturala sau pe baza de suc, facut la blender.
Nu doar castravetele este cunoscut pentru efectele sale ci si bananele, care consumate zilnic, previn aparitia inflamatiei si reduce cauzele problemei, la fel ca si zeama de varza sau sucul obtinut tot la blender. Lamaile se fac auzite dupa actiunea ce o au asupra tonifierii si intineririi gingiilor.
Sucul facut din morcovi, de tara, se recomanda sa se mentina in gura pentru 2-3 minute, iar mai apoi sa fie inghitit. Revenind la aloe vera, aceasta este folosita, cu succes pentru tratarea ranilor aparute pe suprafata gingiilor.