Un interviu-eveniment cu actorul Victor Rebengiuc la "Insider politic"

Un interviu-eveniment cu actorul Victor Rebengiuc la "Insider politic"

A fost, rând pe rând, Apostol Bologa în filmul lui Ciulei, „Pădurea Spânzuraţilor”, Ilie Moromete în „Moromeţii” sau nenea Iancu Pampon în „De ce trag clopotele, Mitică?” Este decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler şi este laureat al premiului Gopo pentru cel mai bun actor pentru rolul din „Medalia de onoare”. Victor Rebengiuc este, poate, cel mai mare actor pe care România încă îl mai are. Vocal pe scena publică, Rebengiuc a reuşit, la Revoluţia din 1989,  să ofere o imagine unică, atunci când, în studioul TVR, a adus un sul de hârtie igienică.

Marele actor român a răspuns invitaţiei jurnalistului Sebastian Zachmann şi, duminică, 30 mai, de la ora 11.00, este prezent în studioul Insider politic. Într-un interviu-eveniment, Victor Rebengiuc a abordat cu nonşalanţă teme precum monarhia, comunismul, înscrierea în Partidul Comunist Român sau...întâlnirea cu Ion Iliescu.

La Prima TV, Victor Rebengiuc a vorbit şi despre cea mai mare dezamăgire a vieţii: Revoluţia din 1989. „Revoluţia a fost un lucru încântător pe care l-am iubit şi în care speram foarte mult pentru că îmi regretam viaţă trăită până atunci.  Speram să trăiesc în libertate, în bunăstare,  să începem să construim o ţară frumoasă, adevărată, nouă, cu oameni inteligenţi, cu lucruri minunate în ea şi, de fapt, m-am păcălit. Nu înţeleg ce a putut să mă îndemne pe mine să cred că vor dispărea comuniştii.”

Revenind la actualitate, marele actor i-a marturisit lui Sebastian Zachmann cum a trecut prin pandemie, cum a supravieţuit infectării cu COVID şi cum a primit vaccinarea. „M-am vaccinat. Ambele doze, nu am avut nimic împotrivă. Chiar mă aşteptam să apară un vaccin care să ne dea o siguranţă. Nu am negat coronavirusul, nu mă duce mintea să neg aşa ceva. Cu multă bucurie am făcut vaccinul şi nu s-a întâmplat nimic. Am trecut şi prin boală. Din fericire, nu a fost un lucru grav. L-am luat din pripă, am avut temperatură şi diaree. Am mers cu soţia la spital, ne-au făcut analize de dimineaţă şi până seară. Am stat cu plăcere în casă 2 săptămâni. Mie mi-a plăcut să stau în casă, nu am simţit nevoia de libertate, să merg la terase.”

Duminică, de la 11.00, la Prima TV, Insider politic vă invită să urmăriţi un interviu de colectie, moderat de Sebastian Zachmann, cu  marele actor Victor Rebengiuc.

viewscnt

Din aceeași categorie