FoodPro Preloader

Remedii naturiste pentru acnee rozacee

Acneea rozacee sau cuperoza este o boală inflamatorie a pielii care se caracterizează printr-o înroșire intermitentă a pielii, datorată unor pusee congestive, care duc la apariția unor bubițe roșii, dure sau granuloase și  la vinișoare roșii vizibile, cele mai frecvente localizări fiind la nivelul obrajilor, bărbiei și nasului.

 Deși nu se cunosc cauzele care provoacă această afecțiune, au fost identificați câțiva factori de risc: băuturile și alimentele fierbinți, alcoolul, cofeina, condimentele în exces, acarienii, ciupercile,  expunerea pielii la condiții meteo extreme, tulburări ale circulaţiei venoase cutanate, lumina soarelui, stresul și efortul fizic mare. Pe lângă tratamentele medicamentoase, poți apela cu încredere la câteva tratamente naturiste!

Miere de Manuka

Potrivit celor mai recente studii, rozaceea este provocată de acarieni și bacterii asociate ce trăiesc adânc în piele, rezultând o reacție inflamatorie a pielii. Astfel, mierea de Manuka, alături de tratamentul medical, ucide microorganismele și reduce inflamația.

Tot studiile au arătat că o combinaţie de 90% uz medical miere de kanuka şi 10% glicerină a fost un tratament eficient pentru acneea rozacee - aproximativ unul din trei oameni au raportat o îmbunătăţire semnificativă, după opt săptămâni de utilizare a  tratamentului. În 13% din cei implicaţi în proces, boala a dispărut complet.

Uleiuri naturale


Administrate intern, uleiul de primula, uleiul de limba mielului sau uleiul de semințe de in reduc inflamațiile, îmbunătățesc aspectul pielii și stimulează sinteza de proteine.

Aloe vera

Acesta este una dintre cele mai simple remedii pentru acneea rozacee: pur şi simplu se ia o tulpină de plantă sau un tub de gel şi se masează tenul cel puţin o dată pe zi. Planta are puternice proprietăţi cicatrizante, hidratante, calmante şi antiiritante.

Comprese cu ceai

Ceaiul de muşeţel, nalba mare, flori de tei, coada-şoricelului, gălbenele, ceai verde se folosesc la comprese şi spălarea pielii (20g de plantă infuzată în 100ml de apă fierbinte). Compresele se aplică pentru 15 minute, de 2-3 ori pe zi. Mai multe informatii legate de acest subiect gasiti pe clicksanatate.ro.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU