Toti am auzit cel putin o data ca trebuie sa ne hidratam pentru sanatatea si frumusetea pielii, insa nu e bine sa consumam ciocolata daca vrem sa nu facem cosuri. Dar sunt chiar adevarate aceste sfaturi populare? Cei de la Daily Mail au consultat specialistii de la Universitatea Dundee si au aflat ca unele sunt simple mituri.
1 Pielea se ‘reinnoieste’ mereu
Pielea este o bariera dinamica intre corpul tau si mediul exterior. Celulele pielii sunt o sursa bogata de celule stem cu capacitate de a se diviza si de a se reinnoi singure. Nu e doar un mit, pielea se schimba de-a lungul timpului si se imbunatateste mereu.
2 Bea doi litri de apa zilnic
Cantitatea de apa pe care o boi nu afecteaza in mod direct pielea. Apa este o rezerva pentru piele si ea se pierde prin epidema in special in mediu uscat. De apa este nevoie pentru a mentine pielea hidratata iar atunci cand te deshidratezi pielea devine mai putin elastica.
Totusi, faptul ca trebuie sa bei doi litri de apa este un simplu mit, totul depinde de ce cantitate pierzi de-a lungul zilei.
3 Stresul iti poate afecta pielea
Exista o multime de probleme ale vietii moderne care iti afecteaza pielea in mod surprinzator. Stresul e una dintre ele. Exista studii stiintifice care arata ca hormonul stresului, cortisolul, poate afecta pielea.
Din pacate, atunci cand ai o perioada stresanta in viata, ultimul lucru de care ai mai avea nevoie ar fi si o piele cu probleme, dar din pacate corpul reactioneaza astfel.
4 Daca mananci ciocolata iti ies cosuri
Cosurile apar in general adolescentilor si pot persista chiar si la varsta de 30 si 40 de ani pentru unele persoane ca rezultat al hormonilor. In plus, acesta este un sistem de aparare al pielii impotriva microbilor ce traiesc pe suprafata sa.
Daca mananci multe grasimi si dulciuri e nesanatos din o groaza de motive, dar acest lucru nu cauzeaza aparitia cosurilor. E doar un mit. Mai mult, unele medicamente care se pot prescrie pentru acnee sunt mai eficiente daca se iau cu o tableta de ciocolata.
5 Soarele e bun pentru piele
Iata o dilema: afirmatia ‘soarele e bun pentru piele’ e si adevarata si falsa. Atunci cand pielea este expusa la prea multe raze UV se pot produce probleme, ADN-ul unor celule poate fi modificat si duce la crestere incontrolabila, baza pentru cancerul de piele.
Totusi, chiar dermatologii folosesc raze UVA si UVB in anumite tratamente pentru reducerea inflamatiilor de pe piele.