7 ponturi pentru selfie-uri reusite. Cum iti ies cele mai bune fotografii

7 ponturi pentru selfie-uri reusite. Cum iti ies cele mai bune fotografii

In lume, intr-un singur minut, sunt realizate 64.583 de selfie-uri. Fenomenul „selfie” a luat amploare in mediul virtual, retelele de socializare fiind incarcate pana la refuz de aceste autoportrete. Dar nu noi am inventat ‘’becul’’! Se pare ca primul om care a realizat o astfel de fotografie este americanul Robert Cornelius, iar asta se intampla in anul 1839. Moda selfie-urilor a ajuns chiar si in spatiu in 1966, iar raspunzator pentru asta este astronautul american Buzz Aldrin. Daca la primele incercari nu prea conta unghiul, calitatea imaginii, in anul 2018 e musai sa ai niste aparatii ravasitoare, Like-urile sa curga, Share-uri cat mai multe si comentarii despre ce a vrut subiectul sa transmita.

Asa ca, impartasim cu voi 7 ponturi pentru selfie-uri reusite. Daca tineti cont de ele veti obtine cele mai bune fotografii.

1.Background

Aveti grija la ceea ce este in spatele vostru. O fotografie depinde de situatia in care sunteti, iar fundalul trebuie sa fie in perfecta armonie. Un exemplu de ‘’asa nu’’ este selfie-ul fostului lider al Americii Barack Obama, care a pozat zambitor in fata telefonului, in timpul funeraliilor lui Nelson Mandela. Iar exemplele sunt multe: selfie in sala de nastere, selfie in fostele lagare de concentrare, selfie in locul unui accident, etc. De asemenea, luati in calcul si trecatorii, deoarece cei care apar in plan secund ar putea sa isi exprime nemultumirea.

2. Scopul si durata …fotografiei

Un selfie apreciat este intotdeauna relevant! Adica, fotografia a fost facuta la locul si momentul potrivit si ati vrut sa va exprimati astfel: ai surprins in vacanta un apus fantastic, ai luat permisul de conducere, te afli la cea mai tare petrecere cu cei mai buni prieteni,etc. Sunt motive tocmai bune pentru a le imortaliza! Sfatul nostru, selfie-urile pe care le puneti in albumele personale pot fi cum vreti voi, insa daca faceti un selfie necesar activitatii desfasurate, atunci mimica fetei trebuie sa fie mai retinuta.

3. Unghiul potrivit

O problema des intalnita la imaginile ’’selfie’’o constituie proportia. In incercarea de a face o poza reusita, de cele mai multe ori, ne intindem mult prea mult mainile si scoatem in evidenta oasele claviculei. Iar pentru asta s-au inventat selfie stick-urile, acel element indispensabil telefonului pentru momentele de ‘’selfie’’. Pozitia capului este si si ea importanta, cautati acel unghi din care aratati cel mai bine, dar evitati tuguiatul buzelor, e nefiresc. Nu va lasati capul prea mult pe spate, veti accentua gusa. O fotografie frumoasa este una naturala, zambiti simtiti-va bine ca si cum camera nu ar exista.

4. Expresie, mimica fetei

Cu cat mai naturala cu atat mai bine! Conteaza foarte mult sa transmiti starea de spirit intr-un mod cat mai firesc. Nu va strambati daca ceea ce vedeti in imagine nu este tocmai dragut. Evitati ‘’boticul’’de papusa de plastic, iar aprecierile reale, necontenit, vor aparea. Nu suntem toti fotomodele ca sa stim cum sa pozam mai bine, dar incercati sa fiti asa cum sunteti in viata de zi cu zi!

5. Filtre sau nu

Discutabil, am spune! Dupa nopti nedormite, ori cearcane de la mama natura filtrele retuseaza, dau luminozitate si va puteti atinge obiectivul: un selfie perfect. Desigur, sunt o gramada de aplicatii menite a va infrumuseta, unele sunt amuzante, iar Instagram, Snapchat va ofera si ele solutia pentru un chip perfect si la 4 dimineata.

6. Selfie de grup

Potrivit specialistilor, cele mai multe like-uri primesc imaginile tip ‘selfie’’ de grup. Acele fotografii vesele in care apareti alaturi de prieteni, si care, fara sa constientizati pe moment, va transmit o stare de bine. Asa apar acele selfie-uri de tinut minte, pentru ca e totul firesc!

7. Luminozitatea in fotografie

Nu va cere nimeni un curs de fotografie, dar sunt cateva reguli pe care e bine sa le stiti atunci cand faceti un selfie ori o fotografie normala. Sursa de lumina face diferenta, un bec cu lumina alba va poate transforma intr-o stafie. Locurile iluminate insuficient nu va vor flata, de aceea lumina naturala este sursa cea mai potrivita. Nu pozitionati telefonul, camera foto cu fata catre soare ori lumina artificiala pentru ca veti ajunge o umbra.

viewscnt