Cistita la femei – cauze şi tratament

Cistita la femei – cauze şi tratament

Cistita este o boală destul de frecventă şi aduce o mulţime de disconfort pacientelor. După aceasta, pot apărea un număr mare de complicaţii, până la pielo- şi glomerulonefrită, dacă infecţia se extinde la rinichi prin uretere. Ar trebui să consulţi un medic la primul semn de boală.

Primele semne ale cistitei

Procesul inflamator al vezicii urinare poate apărea la orice vârstă şi se desfăşoară în moduri diferite. La fete, psihosomatica poate fi o cauză obişnuită. La femeile care trăiesc activ sexual, infecţia poate proveni de la o igienă insuficientă. La vârstnici, cistita poate fi asociată cu incontinenţă urinară, slăbiciune a sfincterelor musculare şi regurgitare (flux invers) de urină.

Majoritatea bolii începe cu un disconfort neplăcut - arsură, mâncărime, durere la nivelul abdomenului inferior, extinzându-se până la partea inferioară a spatelui. Problema este destul de gravă. Tratamentul început prematur agravează prognosticul. Prin urmare, trebuie să consulţi un medic imediat.

Cistita la femei: cauze

Pentru a vindeca cistita, trebuie să ştii ce anume cauzează inflamaţia. Principala cauză a cistitei sunt bacteriile care au pătruns în sistemul urinar şi au provocat un proces inflamator. În 90% din cazuri, femeile sunt cele afectate, deoarece tractul urinar feminin este mai lat şi mai scurt decât cel urinar masculin şi, din această cauză, bacteriile pot pătrunde liber în vezică. O altă cauză este localizarea uretrei în imediata apropiere a anusului, din care poate pătrunde Escherichia coli. Statisticile au arătat că aproximativ un sfert dintre femei sufereau de cistită, iar aproximativ zece la sută au o formă cronică a bolii. Populaţia masculină are o cifră mult mai mică. Şi totuşi întrebarea ce anume cauzează boala, nu este mai puţin relevantă.

Cistita - Alte cauze ale apariţiei bolii

Infecţie. În majoritatea cazurilor, agentul infecţios din canalele urinare este cel care dă naştere dezvoltării cistitei, deoarece flora patogenă intră în ureter din anus. O astfel de boală, de asemenea, poate apărea datorită unei perioade îndelungate de răcire şi a imunităţii scăzute. În alte cazuri, infecţia intră prin alte mijloace, de exemplu, din rinichi. În cazuri foarte rare, infecţia are loc prin fluxul sanguin sau prin limfă.

Efectele secundare ale medicamentelor. Unele medicamente au efecte secundare atunci când sunt luate, ducând la formarea inflamaţiei în ureter. Astfel de medicamente, de exemplu, sunt citostatice prescrise în tratamentul cancerului.

Reacţie alergica. Uneori, o alergie se manifestă prin edemul membranei mucoase a tractului urinar al unei femei. Principala metodă de tratament în acest caz este identificarea alergenului şi excluderea contactului cu acesta.

Pachet de sănătate a vezicii urinare

O modalitate de a-ţi menţine sănătatea vezicii urinare şi a tractului urinar este să bei multă apă plată. Apa plată echilibrează microflora şi elimină bacteriile E. coli. De asemenea, poţi consuma suplimente nutritive de sprijin, cum ar fi:

D-manoza este un zahăr natural şi un aliment pentru bacterii benefice. Când vezica se umple cu această apă benefică de zahăr, bacteriile E. coli se lipesc de zahăr. Odată cu aceasta, sunt scoase din vezică.

Bacteriile lactice sau probioticele contribuie la crearea unei noi microflore în intestine, formată din bacterii benefice. Ar trebui să iei 2 capsule seara înainte de culcare.

Vitamina C + măceşe ajută la menţinerea sistemului imunitar, şi se iau până la 1-2 g pe zi.



viewscnt

Din aceeași categorie