Motivul pentru care unele persoane pot manca orice si nu se ingrasa! Cercetatorii au descoperit

Motivul pentru care unele persoane pot manca orice si nu se ingrasa! Cercetatorii au descoperit

Specialistii de la Cambridge s-au apucat sa studieze ADN-ul a peste 14000 de participant in cadrul unui studiu privind greutatea corporala. Persoanele alese au fost de toate tipuri: de la persoane slabe pana la supraponderali.

In finalul studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca oamenii slabi nu sunt asa doar pentru ca nu mananca dulciuri sau alte alimente ‘interzise’. Materialul genetic joaca un rol foarte important.

Dintotdeauna au existat persoane care s-au laudat ca pot manca orice si nu se ingrasa si alte persoane care parca doar privesc mancare si deja au pus kilograme in plus. Ei, bine, se pare ca exista un motiv in spatele acestor comportamente.

Cercetatorii care au studiat genele oamenilor au descoperit ca exista anumite segmente responsabile cu viteza metabolismului nostru si astfel ardem caloriile mai repede. Insa nu toti suntem la fel de norocosi.

Mai exact, aceste gene au fost gasite in peste 1600 de cazuri din cele 14000 studiate. Majoritatea covarsitoare a acestor persoane avea greutate ideala.

Mai mult, in doua treimi din aceste cazuri, segmentul respectiv de gene ii face pe oameni sa aiba un interes scazut fata de mancare, motiv pentru care nici nu sunt pofticiosi in fata anumitor alimente.

Totusi, in 40% dintre cazurile persoanelor slabe, acestia s-au declarat drept iubitori de mancare, pofticiosi si fara restrictii de alimentatie. Cercetatorii vor sa aprofundeze aceste cazuri si sa vada ce se intampla in corpurile acestor persoane atunci cand mananca mai mult decat e necesar.

‘Am descoperit oameni slabi care nu sunt pofticiosi in fata mancarii, dar am descoperit si persoane care mananca o gramada si nu se ingrasa. Dupa cercetari am descoperit ca cea mai mare parte a persoanelor slabe sunt asa nu pentru ca au grija la ceea ce mananca ci pur si simplu au un material genetic diferit’, a spus Sadaf Farooqi, profesor la Cambridge, citat de Daily Mail.

Studiul a fost publicat in PLOS Genetics.

viewscnt