Visul oricui este sa slabeasca in timp ce mananca, eventual cat mai mult. Iata ca noua dieta intitulata Volumetrics face acest vis sa devina realitate. Desigur, exista cateva conditii.
Dieta Volumetrics este relativ noua si a devenit rapid populara pentru ca le permite oamenilor sa manance mult. Secretul sta in alimentele care sunt permise, in general alimente satioase.
Dieta e prezentata de profesorul de stiintele nutritiei de la Pennsylvania State University pentru site-ul de stiri medicale webmd.com.
Regimul e conceput pentru a da satisfactie si senzatie de satietate iar acest lucru se poate obtine cu ajutorul alimentelor ce au continut mare de apa si de fibre, asa cum sunt fructele si legumele.
Legumele si fructele pot umple stomacul si au un continut scazut de calorii, dar au nutrienti si vitamine, combinatia ideala.
Volumetrics presupune un consum mai mare de alimente decat in mod obisnuit pentu a putea pierde in greutate, cu toate astea slabirea este una inceata si nu accelerata, insa e o buna solutie pe termen lung.
Mancarea e impartita in cadrul dietei in patru categorii. In primul rand sunt fructele care pot fi mancate oricand si legumele fara amidon, cum ar fi broccoli, rosii, ciuperci.
A doua categorie include portii rezonabile de cereale integrale, orez brun, paste, proteine din carne slaba, legume si produse lactate degresate.
A treia categorie este din portii mici de alimente cum ar fi painea, branza si carne grasa.
Nu in ultimul rand, a patra categorie include ocazional prajeli, dulciuri, prajitur, nuci si grasimi.
La prima vedere pare o dieta perfecta si chiar este. Dieta include trei mese pe zi, doua gustari si un desert. Daca vi se pare prea frumos ca sa fie adevarat, aflat ca dieta mai include si alcool daca doiti din cand in cand, desi acesta contine multe calorii si nu satisface foamea.
Profesorul de nutritie care a conceput dieta spune ca miscarea e la fel de importanta ca alimentatia, trebuie cel putin 150 de pasi in plus la cei pe care ii facem in mod normal in fiecare zi. Crestem treptat acest numar cu 150 pe zi pana cand ajungem si ne obisnuim sa facem 10.000 de pasi zilnic.