Vom avea sezonul 2 al serialului Dracula?

Vom avea sezonul 2 al serialului Dracula?

Primul sezon al serialului Dracula, realizat de BBC şi distribuit ulterior pe Netflix, s-a bucurat major, iar fanii seriei aşteaptă acum veşti despre o eventuală continuare.

Legenda lui Dracula stârneşte tot timpul atenţie, indiferent că este vorba despre turism sau filme. Mai mult, Dracula este şi un joc de cazino foarte popular produs de NetEnt, unul dintre cei mai importanţi furnizori din industria jocurilor de noroc.

În aceste condiţii, nu e de mirare că BBC şi Netflix au avut succes cu primul sezon al seriei Dracula.

Acesta a fost creat de Mark Gatiss şi Steven Moffat şi a fost bazat pe cartea scrisa de Bram Stoker despre legenda lui Dracula.

Serialul difuzat de BBC şi Netflix s-a bucurat de multă apreciere deoarece l-a prezentat pe Dracula dintr-o nouă perspectivă.

Primul sezon a fost lansat pe 1 ianuarie 2020 şi a conţinut 3 episoade de câte 90 de minute. Iniţial, serialul a fost difuzat de postul britanic BBC One, care a avut cifre foarte bune de audienţă. Primul episod a adunat 6.99 milioane de privitori britanici, al doilea 5.58 milioane, iar al treilea 5.22.

Ulterior, producţia a fost distribuită şi pe platforma Netflix, care nu a făcut publice cifrele de audienţe.

În orice caz, există deja o bază importantă de fani Dracula, care aşteaptă cu nerăbdare sezonul doi al serialului.

BBC şi Netflix nu au făcut niciun anunţ în această privinţă, dar, din informaţiile existente pe piaţă, mai mult ca sigur va apărea şi sezonul doi din Dracula.

În primul sezon au murit însă aproape toate personajele, motiv pentru care se aşteaptă ca sezonul 2 din Dracula să aibă o distribuţie modificată radical. Totuşi, nu există informaţii despre numele care urmează să joace şi nici despre data la care ar putea fi lansat următorul sezon. În orice caz, fanii serialului aşteaptă sezonul 2 în 2021.

Filmările pentru primul sezon au avut loc la Castelul Orava din Banska Stiavnica (Slovacia), în localitatea Zuberec (Slovacia), dar şi la studiourile Bray din Berkshire (Marea Britanie). Filmările au durat 5 luni.

Legenda Contelui Dracula

Legenda lui Dracula are la bază cartea scrisă de irlandezul Bram Stoker, în 1898, intitulată "Dracula". În această carte, personajul principal este un conte transilvan, stăpân al unui castel ridicat undeva pe vârf de stâncă înaltă.

De-a lungul istoriei s-a făcut astfel o legătură între Dracula şi Castelul Bran, în principiu datorită faptului că acesta seamănă cu cel descris de Bram Stoker. În plus, s-a presupus că acel conte ar fi de fapt Vlad Ţepeş.

Totuşi, pentru niciuna dintre aceste două legende nu există vreo atestare istorică şi sunt privite ca simple mituri.

Un argument constă în faptul că scriitorul Bram Stoker, cel care a scris cartea Dracula, nu a vizitat niciodată România. Descrierea Castelului Bran ar fi pornit de la o prezentare pe care a găsit-o într-o carte.

Cât priveşte legăturile dintre Dracula şi Vlad Ţepeş, fiul lui Bram Stoker, Irving, a declarat într-un interviu că tatăl său a visat personajul principal în somn şi şi-a imaginat pur şi simiplu cum ar putea arăta.

În orice caz, legenda lui Dracula a atras dintotdeauna un mare interes, drept dovadă că serialul BBC şi Netflix nu este singurul pe această temă. De-a lungul anilor, Dracula a mai fost prezent în filme precum Dracula 2000, Hotel Transylvania, Aventurile tânărului Indiana Jones - Faţă în faţă cu Dracula, etc.

Şi dezvoltatorii de jocuri pe calculator au creat câteva titluri în care Dracula este prezent, dar acestea nu s-au bucurat de un succes foarte mare.

De asemenea, atraşi de mitul lui Dracula, numeroşi turişti vizitează în fiecare an Castelul Bran.

viewscnt

Din aceeași categorie