FoodPro Preloader

Vom avea sezonul 2 al serialului Dracula?

Primul sezon al serialului Dracula, realizat de BBC și distribuit ulterior pe Netflix, s-a bucurat major, iar fanii seriei așteaptă acum vești despre o eventuală continuare.

 

Legenda lui Dracula stârnește tot timpul atenție, indiferent că este vorba despre turism sau filme. Mai mult, Dracula este și un joc de cazino foarte popular produs de NetEnt, unul dintre cei mai importanți furnizori din industria jocurilor de noroc.

 

În aceste condiții, nu e de mirare că BBC și Netflix au avut succes cu primul sezon al seriei Dracula.

 

Acesta a fost creat de Mark Gatiss și Steven Moffat și a fost bazat pe cartea scrisa de Bram Stoker despre legenda lui Dracula.

Serialul difuzat de BBC și Netflix s-a bucurat de multă apreciere deoarece l-a prezentat pe Dracula dintr-o nouă perspectivă.

 

Primul sezon a fost lansat pe 1 ianuarie 2020 și a conținut 3 episoade de câte 90 de minute. Inițial, serialul a fost difuzat de postul britanic BBC One, care a avut cifre foarte bune de audiență. Primul episod a adunat 6.99 milioane de privitori britanici, al doilea 5.58 milioane, iar al treilea 5.22.

 

Ulterior, producția a fost distribuită și pe platforma Netflix, care nu a făcut publice cifrele de audiențe.

 

În orice caz, există deja o bază importantă de fani Dracula, care așteaptă cu nerăbdare sezonul doi al serialului.

 

BBC și Netflix nu au făcut niciun anunț în această privință, dar, din informațiile existente pe piață, mai mult ca sigur va apărea și sezonul doi din Dracula.

 

În primul sezon au murit însă aproape toate personajele, motiv pentru care se așteaptă ca sezonul 2 din Dracula să aibă o distribuție modificată radical. Totuși, nu există informații despre numele care urmează să joace și nici despre data la care ar putea fi lansat următorul sezon. În orice caz, fanii serialului așteaptă sezonul 2 în 2021.

 

Filmările pentru primul sezon au avut loc la Castelul Orava din Banska Stiavnica (Slovacia), în localitatea Zuberec (Slovacia), dar și la studiourile Bray din Berkshire (Marea Britanie). Filmările au durat 5 luni.

 

Legenda Contelui Dracula

 

Legenda lui Dracula are la bază cartea scrisă de irlandezul Bram Stoker, în 1898, intitulată "Dracula". În această carte, personajul principal este un conte transilvan, stăpân al unui castel ridicat undeva pe vârf de stâncă înaltă.

 

De-a lungul istoriei s-a făcut astfel o legătură între Dracula și Castelul Bran, în principiu datorită faptului că acesta seamănă cu cel descris de Bram Stoker. În plus, s-a presupus că acel conte ar fi de fapt Vlad Țepeș.

 

Totuși, pentru niciuna dintre aceste două legende nu există vreo atestare istorică și sunt privite ca simple mituri.

 

Un argument constă în faptul că scriitorul Bram Stoker, cel care a scris cartea Dracula, nu a vizitat niciodată România. Descrierea Castelului Bran ar fi pornit de la o prezentare pe care a găsit-o într-o carte.

 

Cât privește legăturile dintre Dracula și Vlad Țepeș, fiul lui Bram Stoker, Irving, a declarat într-un interviu că tatăl său a visat personajul principal în somn și și-a imaginat pur și simiplu cum ar putea arăta.

 

În orice caz, legenda lui Dracula a atras dintotdeauna un mare interes, drept dovadă că serialul BBC și Netflix nu este singurul pe această temă. De-a lungul anilor, Dracula a mai fost prezent în filme precum Dracula 2000, Hotel Transylvania, Aventurile tânărului Indiana Jones - Față în față cu Dracula, etc.

 

Și dezvoltatorii de jocuri pe calculator au creat câteva titluri în care Dracula este prezent, dar acestea nu s-au bucurat de un succes foarte mare.

 

De asemenea, atrași de mitul lui Dracula, numeroși turiști vizitează în fiecare an Castelul Bran.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU